N-VA-voorzitter Bart De Wever moet in isolatie, Marc Coucke test positief

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever zit in isolatie. Dat heeft de N-VA-partijwoordvoerder maandag aan Belga bevestigd. “Bart zit een wettelijk verplichte isolatie uit”, klinkt het. Volgens de coronaregels moet iemand in isolatie na een positieve coronatest. Of en wanneer De Wever positief heeft getest, wil de N-VA-woordvoerder niet bevestigen. Dat “behoort tot de privésfeer”, is de boodschap. Ook ondernemer Marc Coucke moet in isolatie: hij heeft positief getest.

gjsBron: BELGA

Bart De Wever werd normaal gezien maandagnamiddag in het Vlaams Parlement verwacht om als Antwerps burgemeester te getuigen in de PFOS-onderzoekscommissie. Die zitting is verplaatst naar vrijdag 14 januari. Wat de verdere impact van de isolatie is op de agenda van Bart De Wever, is nog niet helemaal duidelijk.

De Wever is niet de enige die in quarantaine moet. Net voor een persconferentie waar hij naar eigen zeggen lang naar had uitgekeken, testte ondernemer Marc Coucke positief. Hij deelde een foto van zijn zelftest op Twitter. “Symptomatisch dan nog. Weekje (letterlijk) uitzweten en quarantaine dus”, schrijft hij erbij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Bart De Wever

Video

Keuze van de redactie