Shibalov wint etappe bij trucks, Peter Willemsen eindigt als derde in Dakar-race

 

 ©  ISOPIX

Niets nieuws onder de zon in de Dakar-race bij de vrachtwagens. Ook op zondag ging de etappezege naar een Kamaz-rijder. Anton Shibalov (Kamaz) was deze keer de snelste. De Rus ging Eduard Nikolaev (Kamaz) met 1:37 vooraf. Martin Van Den Brink, Bernard Der Kinderen en hun Belgische copiloot Peter Willemsen (Iveco) hadden vooraf aangekondigd dat ze vanaf zondag zouden aanvallen. Het trio hield woord en eindigde als derde op 4:25.

Bron: BELGA

“From Russia with love”, dat was ook op zondag de leuze bij de vrachtwagens. Leider Sotnikov ging er bij de start als een speer vandoor tot hij na 221 km letterlijk in het stof moest bijten en zijn teamgenoot Shibalov moet laten voorgaan. Die bouwde gestaag een voorsprong uit en won zijn eerste etappe in deze Dakar. 

Gedurende de hele Dakar eindigde het Kamaz-team in elke rit minimum als eerste en tweede. In deze Dakar werd de derde plaats twee keer ingenomen door een andere truck dan die van het Kamaz-team. Op zondag gebeurde dat een derde keer. De Iveco van Team De Rooy met onder andere de Belg Peter Willemsen aan boord eindigde als derde. Na 259 km reed het trio heel even in tweede positie, om uiteindelijk als derde te eindigen. In de stand blijft het trio zevende op net geen twee uur van leider Sotnikov.

Pascal De Baar, Stefan Slootjes en Jan Van Der Vaet (Renault) eindigden op zondag als twaalfde op net geen half uur van etappewinnaar Shibalov. In de stand schuiven ze voorlopig op naar de zeventiende plaats, al kan die stand nog wijzigen gezien hun tijdverlies eerder deze Dakar en het feit dat nog niet alle deelnemers aangekomen zijn.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie