Niet voor mensen met hoogtevrees: leider Dakar-rally bereidde zich voor op de top van de Burj Khalifa

Sam Sunderland staat momenteel aan de leiding bij de motoren in de Dakar Rally. Als voorbereiding op de meest brute race ter wereld trok de Britse biker naar zijn geliefde Dubai. Daar baande hij zich een weg naar de 828 meter hoge top van de Burj Khalifa, maar niet zonder onderweg wat iconische landmarks aan te doen. Kwestie van altijd en overal hoge toppen te scheren (bekijk de video hierboven).

De Britse biker Sam Sunderland (32) staat momenteel aan de leiding in de Dakar Rally. Hij won in 2017 en probeert al enkele jaren - vorig jaar finishte hij als derde - om dat over te doen. Zich voorbereiden op de bruutste motorrace ter wereld doet hij steevast in de duinen van Dubai. Met dit jaar een ultieme extra: een adembenemende tocht langs enkele iconische landmarks én een klim naar de 828 meter hoge top van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Met zijn klim naar de top van de Burj Khalifa komt de Gas Gas Factory Racing rider in een lijstje vol spraakmakende namen terecht. Tom Cruise, Will Smith... Geen slecht gezelschap! Naast het hoogste gebouw ter wereld verkent Sam ook plekken waar nog nooit eerder een motorfiets kwam. Van oud naar nieuw Dubai, over de MTB trails van Hatta, de duinen van Al Faqa en de bekende golfterreinen.

“Ik heb meer dan 10 jaar in Dubai gewoond”, zegt Sunderland. “Het is de plek die me toeliet mijn skills te ontwikkelen. Geen idee of ik zonder dit land zou staan waar ik nu sta, onder andere als een winnaar van de Dakar Rally en wereldkampioen Cross-Country Rally. Het betekent enorm veel om terug te keren en plekken te verkennen waar nog nooit iemand reed. Op de top van het hoogste gebouw ter wereld staan,was echt absurd.”

 

(md)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie