Sportief gaat alles goed voor Walter Roelants in de Dakar, maar: “Ik doe bij deze nog een warme oproep aan de mensen om te storten”

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Walter Roelants (Husqvarna) eindigde in de derde etappe als 81e bij de motoren. Roelants was 58:36 trager dan ritwinnaar Rodrigues. In de stand staat hij na drie etappes op de 83e plaats.

Bron: BELGA

Afgelopen zondag verdraaide Roelants zijn knie waardoor hij de voorbije dagen niet voluit op die knie kon steunen. Dagelijks passeert hij bij de dokter voor verzorging. “Gisterenavond keek de dokter toch maar bedenkelijk. Hij vroeg me of ik met zo’n knie reed? Ik kon niet anders dan ja zeggen. Kijk, het is pijnlijk en dagelijks moet er vocht uitgetrokken worden. Dat vocht komt steeds terug, maar er zijn ergere dingen. Het gaat al beter dan maandag, dat is positief. Ik probeer er overdag niet op te steunen en ik heb het gevoel dat het al beter is. We moeten gewoon een beetje geduld hebben”, aldus de 61-jarige Roelants.

Sportief gaat hem alles voor de wind. “De rit van vandaag was snel en er waren heel veel duinen. Soms moest je tien minuten niets anders doen dan volle gas rechtdoor rijden om nadien een beetje te driften en de duinen op en af te rijden. Eén keer ben ik gevallen en ging mijn airbagvest af. Veel stelde die val niet voor. In de stand ben ik 83e en zit ik waar ik wilde zitten. Mijn concurrenten van vorig jaar staan ver achter mij in de stand. Dat is een teken dat ik het voor mijn kunnen toch goed doe. Voor het overige amuseer ik me rot. Het is hier mooi”, zegt Walter Roelants.

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Het enige minpunt aan zijn Dakar-verhaal zijn de donaties voor To Walk Again. “Op dit moment is er nog maar 6.700 euro gedoneerd. Aan dat tempo halen we de 50.000 euro van vorig jaar niet. Ik doe bij deze nog een warme oproep aan de mensen om te storten. Op de website van To Walk Again vinden ze alle info.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie