Tegelijk in ‘Thuis’ en ‘Familie’ zoals actrice Belinda Voorspoels? Slechts twee acteurs deden het haar voor

 ©  Thomas Geuens

Fans van ‘Thuis’ en ‘Familie’ zagen maandagavond even dubbel. In beide soaps kwam op bijna hetzelfde moment actrice Belinda Voorspoels (29) in beeld. Op Eén als agente Lexi, op VTM als de alleenstaande mama Samira.

De voorbije twee jaar speelde Belinda Voorspoels de rol van politie-inspecteur Lexi in Thuis, waar ze sporadisch opdook. Begin december raakte bekend dat Voorspoels overstapte naar Familie op VTM. Daar maakte ze al op 9 december haar debuut als de nieuwe ‘love interest’ van Benny (Roel Vanderstukken). Haar personage op Eén zou “binnenkort” verdwijnen.

LEES OOK. ‘Thuis’ maakt alweer een slachtoffer én ziet actrice vertrekken naar ‘Familie’

Maar helemaal uitgespeeld in Thuis is Voorspoels nog niet. Maandagavond dook ze er weer even op. Zo was ze tezelfdertijd in beide soaps te zien.

80 acteurs

Speciaal, maar niet uniek: twee acteurs deden het haar voor. In 2011 was Robert de la Haye de allereerste die tegelijk in Familie en Thuis acteerde. Op VTM als chirurg Victor Praet, op Eén twee maanden lang als zakenman Axel.

LEES OOK. Robert de la Haye tegelijk in ‘Familie’ en in ‘Thuis’

In 2019 deed actrice Joke Sluydts hetzelfde. Sluydts vertolkte in Thuis de rol van Nuria, de moeder van Magaly. In Familie kroop ze op dat moment in de huid van de relatietherapeut van Emma (Bab Buelens) en Guido (Vincent Banic).

De afgelopen jaren speelden liefst meer dan tachtig acteurs een rol in zowel Familie als Thuis. Al waren de meesten nooit simultaan te zien in beide soaps. Die teller staat nu dus op drie. 

LEES OOK. Wanneer je thuis bent in ‘Familie’ en familie was in ‘Thuis’: de soapcarrousel, of waarom meer dan tachtig acteurs al in beide soaps speelden (+)

(jtr, dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen