Chris Froome komt voorlopig niet in actie wegens knieklachten: “Ik weet echt nog niet wanneer ik mijn eerste wedstrijd rijd”

 

 ©  EPA-EFE

Chris Froome (36) heeft de start van zijn wielerseizoen voorlopig uitgesteld. De Brit van Israel Start-Up Nation kampt met knieproblemen, meldde hij op zijn YouTube-kanaal. “Deze problemen zorgen zeker voor een vertraging”, zei de viervoudig Tourwinnaar.

Bron: BELGA

Froome denkt zich te hebben geforceerd in de trainingen ter voorbereiding op het komende seizoen. Dat volgt op zijn eerste, bijzonder teleurstellende, jaar bij de Israëlische equipe. Het lukte de Brit ook afgelopen jaar niet zijn niveau te halen van voor zijn zware val in het Critérium du Dauphiné van 2019.

“De afgelopen tien dagen voel ik pijn aan de buitenkant van mijn knie terwijl ik aan het fietsen ben. Misschien was mijn lichaam na een periode van rust nog niet toe aan dergelijke inspanningen. Het heeft tot een soort van ontsteking geleid”, meldde Froome, die in zijn eerste Tour na zijn vertrek bij Ineos afgelopen zomer slechts als 133ste eindigde. In de eerste etappe was hij al zwaar ten val gekomen. “Ik weet echt nog niet wanneer ik mijn eerste wedstrijd rijd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Chris Froome

Video

Keuze van de redactie