Quintero is de snelste SSV, pech voor Guillaume de Mevius op Dakar 2022

 

 ©  EPA-EFE

De Amerikaan Seth Quintero (OT3) heeft zondag de Dakaretappe bij de prototypes SSV gewonnen. Quintero had 1:58 voorsprong op eerste achtervolger Francisco Lopez Contardo (Can-Am). François Beguin (BRP) eindigde als 25e en beste Belg. Guillaume de Mévius (OT3) was op weg naar een topresultaat, tot hij mechanische problemen kreeg. Aron Domzala (Can-Am) won het klassement bij de standaard SSV’s.

Jens HeylenBron: BELGA

Geen vuiltje aan de lucht voor Seth Quintero tijdens de eerste echte etappe van de 44e Dakar. Quintero reed van start tot finish aan de leiding en won het T3 klassement. De Chileen Contardo kende van zijn kant een moeilijker begin. Aan het eerste waypoint kwam hij als negende door op 8:35. Vervolgens maakte de Chileen gestaag progressie om uiteindelijk als tweede op 1:53 te eindigen.

De tweede plaats van Contardo had voor Guillaume de Mévius kunnen zijn. De Belg kwam aan het voorlaatste waypoint door als tweede, maar kreeg nadien een technisch probleem. Enkele uren later staat hij nog altijd op dezelfde plaats. Het is niet duidelijk of hij het bivak nog kan bereiken. Een goed resultaat mag De Mévius sowieso vergeten. Een nieuwe tegenslag voor de Belg die vrijdag zijn copiloot Tom Colsoul zag afhaken na een positieve coronatest.

François Beguin, copiloot van Axel Alletru, eindigde als beste Belg op de 25e plaats. Het duo kwam aan het eerste waypoint door als tweede om dan na het vierde waypoint weg te zakken naar de 43e plaats. Alletru-Beguin verloren maar liefst 6:42:47 op de winnaar. 

Bij de T4’s, de standaardklasse van de SSV’s, ging de zege naar Aron Domzala. Jan De Wit en Serge Bruynkens (Can-Am) zijn nog onderweg.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie