Voorwaardelijke schorsing volstaat voor Holzhauser na rood tegen Anderlecht: “Het was geen brutale fout”

Holzhauser kwam de lekke verdediging van Beerschot versterken, maar dat werd geen succes. Hij pakte rood na een overtreding op Kouamé. ©  BELGA

Het parket van de Voetbalbond heeft Beerschot-middenvelder Raphael Holzhauser dinsdag een speeldag voorwaardelijke schorsing en een effectieve boete van 500 euro voorgesteld als minnelijke schikking na zijn rode kaart tegen Anderlecht.

Bron: BELGA

In de thuismatch tegen RSCA (0-7) werd Holzahauser op slag van rust rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Wim Smet. Nog voor spits Kouamé het leer goed en wel wist te controleren, legde de Oostenrijker hem met een tackle langs achteren neer. Holzhauser raakte zijn opponent twee keer.

Een effectieve schorsing hoeft de draaischijf van Beerschot niet uit te zitten, oordeelt het Bondsparket. “Deze fout is geenszins een brutale fout. Holzhauser probeert wel een doelkans te verhinderen”, klinkt het dinsdag. “Het gebrek aan disciplinaire antecedenten is een verzachtende omstandigheid, waardoor een wedstrijd met uitstel gerechtvaardigd is.” (belga)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over K. Beerschot V.A.

Video

Keuze van de redactie