PODCAST VELDRIJDEN. Jurgen Mettepenningen: “Ik betaal Wout van Aert en Mathieu van der Poel nul euro startgeld in mijn cross”

Jurgen Mettepenningen beleeft de fenomenen Wout van Aert en Mathieu van der Poel op twee manieren: als organisator en als concurrent. 

Jurgen Mettepenningen beleeft de fenomenen Wout van Aert en Mathieu van der Poel op twee manieren: als organisator en als concurrent. 

Jurgen Mettepenningen heeft een fikse primeur beet met zijn wereldbekercross in Dendermonde: de eerste confrontatie tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld. Zijn rol als ploegbaas van Pauwels Sauzen-Bingoal wordt er niet makkelijker op, want voor zijn kopman Eli Iserbyt -de man van de eerste seizoenshelft- dreigt wat meer schaduw. In de seizoensopbouw werd zelfs rekening gehouden met de twee fenomenen. “Wij hebben prijzen gepakt vóór Wout en Mathieu in de cross kwamen en zullen het afmaken als ze weer weg zijn”, zegt hij.

Michaël Van Damme

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met de ‘Koers is van Ons: podcast veldrijden’ verplaatsen host Michaël Van Damme en onze wielerjournalisten hun blik van de weg naar de modder. De voetballiefhebbers onder u kunnen elke maandag dan weer genieten van Sjotcast, onze podcast over voetbal.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

Meer over Podcast De Koers is van ons

Aangeboden door onze partners