Slachtoffers van turnarts Larry Nassar treffen schikking met Amerikaanse sportbonden en krijgen bijna 340 miljoen euro

 

 ©  REUTERS

Slachtoffers van de voormalige Amerikaanse turnarts Larry Nassar zullen 380 miljoen dollar (bijna 340 miljoen euro) ontvangen nadat een schikking werd getroffen met de Amerikaanse turnfederatie, het Amerikaans Olympisch en Paralympisch Comité (USOPC) en hun verzekeraars. Dat schreef het Wall Street Journal maandag. De overeenkomst maakt een einde aan een vijf jaar durende juridische strijd.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

Larry Nassar (58) zit een levenslange gevangenisstraf uit nadat hij in 2017 en 2018 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van meer dan 250 veelal minderjarige turnsters. Hij pleegde de feiten gedurende meer dan twee decennia terwijl hij werkte voor USA Gymnastic, maar ook bij de Michigan State University en een turnclub.

Simone Biles, een van de grootste turnsters aller tijden, onthulde in januari 2018 dat zij een van de slachtoffers was. Samen met onder meer de andere topturnsters Aly Raisman en McKayla Maroney getuigde ze op een hoorzitting van de Senaat in september over het misbruik. Ze verweten hierbij ook de Amerikaanse turnfederatie, het USOPC en de federale politiedienst FBI dat zij er niet in waren geslaagd de seksuele aanrandingen door de voormalige arts te voorkomen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Simone Biles

Video

Keuze van de redactie