Belgian Cat Jana Raman en Belgian Lion Sam Van Rossom verwelkomen in mei eerste baby

 

 ©  Instagram Jana Raman

Belgian Cat Jana Raman (30) en Belgian Lion Sam Van Rossom (35) verwelkomen in mei 2022 hun eerste baby. Van Rossom testte zondag wel positief op corona. “We leven in ons appartement in Valencia nu wel geïsoleerd,” lacht Sam Van Rossom. Ik boven, zij beneden. Jana testte gelukkig negatief,” zei Sam Van Rossom, sterkhouder bij de Spaanse topper Valencia. Jana Raman moet haar carrière nu wel “on hold” zetten en mist de WK-kwalificatieronde in februari met de Belgian Cats in Washington.

Patrick Ceulemans

Sam Van Rossom had het een tijdje geleden al aan enkele intimi fier medegedeeld dat zijn vriendin Jana Raman zwanger was. “Eerstdaags zullen we het fantastische nieuws wel bekendmaken,” gaf hij met een knipoogje mee. Jana woonde vorige week de interland in Bergen van de Belgian Lions tegen Servië bij en vloog vorige maandag met Sam terug naar Valencia. Eerst werd haar club Paterna Valencia ingelicht. “We zijn bijzonder fier dat we in mei ons zoontje mogen verwelkomen,” glunderde Jana Raman. “Ja, ik mis nu wel de WK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats in Washington (februari). Maar ik ben zeker dat mijn ploegmaats zich zullen kwalificeren voor het WK van 2022 in Australië. Of ik nog terugkeer op het basketbalparket? Dat is wel de bedoeling, maar ik weet niet op welk niveau en nu gaat eerst alle focus naar onze baby. En op de gezondheid van Sam hé (lacht). We kunnen elkaar deze week enkel op het terras zien,” lacht Jana Raman.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Allebei Club 100 Belgische basketbal

Sam Van Rossom en Jana Raman zijn het bekendste basketbalkoppel in België. Sam is al jaren succesvol in het buitenland actief. Hij speelt al negen jaar bij de topclub Valencia, won tweemaal de EuroCup en één keer de Spaanse titel. Met de Belgian Lions gaat hij in 2022 voor de vijfde keer op een rij naar het EK. Zijn ultieme ambitie is het WK in 2023 met de Lions. Zij waren nog nooit op een wereldkampioenschap. “Dat zou de kers op de taart zijn,” aldus Sam Van Rossom.

Jana Raman veroverde met de Belgian Cats brons op het EK van 2017 in het Tsjechische Praag, werd vierde op het WK in 2018 in Tenerife en was afgelopen zomer met de Belgian Cats op de Olympische Spelen van in Japan/Tokio actief. De Cats bereikten de kwartfinale op de spelen. Op 14 november werkte ze voorlopig haar laatste interland bij de Belgian Cats af. In Kortrijk werd gewonnen van Duitsland. Zowel Raman (137) als Van Rossom (122) zitten in de legendarische “Club 100” van het Belgische basketbal. De toekomst op de guard positie bij de Belgian Lions is met de zoon van Jana en Sam op de lange termijn nu al zeker!

Meer over Belgian Cats

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie