Gewonnen tegen KV Mechelen maar toch ontslagen: Cercle Brugge dumpt trainer Yves Vanderhaeghe

 

 ©  BELGA

Yves Vanderhaeghe is niet langer coach van Cercle Brugge. Na de zege tegen KV Mechelen werd Vanderhaeghe bedankt voor bewezen diensten.

rahe, kvu

LEES OOK (+). Onze Cercle-watcher over het annus horribilis voor Yves Vanderhaege: “Het gedrag van zijn assistent was soms gênant om te zien”

De beslissing om Vanderhaeghe op straat te zetten werd in de loop van de week al genomen. Maar omdat Vanderhaeghe onlangs zijn vader verloor en de begrafenis afgelopen week plaatsvond, werd beslist dat de coach nog wel langs de lijn mocht staan tegen KV Mechelen. De verdiende zege kon het gedacht van het Cercle-bestuur niet meer veranderen. Zondagvoormiddag volgde dan de officiële communicatie.

Bij Cercle - of beter: bij de bazen uit Monaco - zijn ze van mening dat er meer te halen valt uit de huidige spelersgroep. Daarom wordt er nu gekozen voor een buitenlandse coach die meer in de filosofie past. Hij zal maandag al aangekondigd worden.

“Het was een moeilijke en emotionele beslissing, Yves is een topmens, maar we willen een nieuwe wind laten waaien met oog op de toekomst”, aldus Vincent Goemaere, de voorzitter die de match zaterdag niet zag en thuis zit met quarantaine. Het is duidelijk dat de trainerswissel een keuze is van Carlos Avina, de Mexiaanse sportief directeur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Cercle Brugge

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie