Leider Lions slikt eerste nederlaag in BENE-League handbal

archiefbeeld 

archiefbeeld ©  Dick Demey

Leider Lions heeft zaterdag op de eerste speeldag van de terugronde zijn eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd in de BENE-League. De mannen uit Sittard waren niet opgewassen tegen Hurry Up (31-27). Goed nieuws voor Bocholt, dat thuis gemakkelijk won van Atomix met 36-23. Bocholt herleidde de achterstand in de stand zo tot één punt.

Bron: BELGA

Hasselt en Tongeren stonden zaterdag voor de laatste keer tegenover mekaar in de BENE-League. De twee Limburgse traditieclubs kondigden een paar maanden geleden al een fusie aan. Voor de derby werd ook bekendgemaakt dat ze vanaf volgend seizoen samen als Hubo Handbal door het leven zullen gaan en dat de clubkleuren groen en zwart worden. Hasselt en Tongeren maakten er zaterdag een boeiende partij van. Hasselt maakte er een erezaak van om die laatste derby op zijn naam te schrijven. Dat lukte met 32-30.

Het duel tussen Sporting Pelt en Bevo ging niet door. In sportcentrum Dommelhof in Pelt kampte men met problemen met de verlichting, waarop de scheidsrechters beslisten om het duel niet te laten doorgaan. Het sportcomité van de BENE-League zal zich over de kwestie moeten buiten. Natuurlijk hoopt men in Pelt dat de wedstrijd nog kan gespeeld worden. Een forfaitnederlaag zou in de strijd voor een ticket voor de final four erg ongelegen komen. In die strijd voor dat ticket voor de final four speelden Volendam en Wezet 22-22 gelijk. Pelt behoudt dus in het klassement één puntje voorsprong op de twee concurrenten.

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie