Hind Ben Abdelkader schittert in EuroCup Women

 

Hind Ben Abdelkader kent nu ook in de EuroCup Women een schitterende comeback. Ze leidde haar Russische team Nika tegen het Hongaarse DVTK naar de winst. Ook Kyara Linskens was met het Russische Orenburg Europees succesvol.

Patrick Ceulemans

Acht maanden kwam Hind Ben Abdelkader na een operatie aan de knie en een lange en zware revalidatie bij kinesist Peter Sempels (ook kine van de Belgian Lions) niet in actie. De voorbije weken maakte ze een schitterende comeback met Nika in de Russische PBL en is ze ook succesvol in de EuroCup Women. Met 25 punten en 4 rebounds en 1 assist leidde ze versus het Hongaarse DVTK haar team naar 82-68 winst. Met 2 op 5 in poule F blijft kwalificatie aan de orde.

Kyara Linskens stuwde met 11 punten en 6 rebounds het Russische Orenburg tegen het Poolse Budgoszcz naar een 36-73 overwinning. Meteen goed voor een 5 op 5 in poule E waardoor een stek in de tweede ronde een feit is.

Hanne Mestdagh (4 punten, 1 rebound) verloor met het Poolse Lublin met 50-72 van het Turkse Mersin. Met 2 op 5 in poule C mag ook Lublin nog hopen op de tweede ronde in de EuroCup Women.

 

Kangoeroes Mechelen boekt belangrijke zege

Kangoeroes Mechelen won onder aanvoering van de nieuwe Chileense center Ziomara Morrison (10 punten, 16 rebounds), de Servische guard Ivana Katnic (15 punten) en Laure Resimont (13 punten) een knappe 64-57 zege tegen het Spaanse Ensino. Kangoeroes telt 2 op 5 in poule I. Winst volgende week bij Namur Capitale, dat met 30-96 verloor van het Spaanse Valencia, en de kwalificatie voor de tweede ronde van de EuroCup Women is een feit.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Belgian Cats

Video

Keuze van de redactie