Club Brugge na blamage op rand van Europese uitschakeling: wanneer kunnen ze toch nog derde worden?

 

 ©  BELGA

Club Brugge heeft woensdagavond op de vijfde speeldag in groep A van de Champions League met 0-5 forfaitcijfers (rust: 0-4) verloren van een nochtans gehavend RB Leipzig. Door de derde nederlaag op rij zakt Club met nog één speeldag te gaan met vier punten naar de laatste plaats in de groep en flirt het met de Europese uitschakeling.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Ook Leipzig telt vier punten, maar pakt de derde plaats op basis van een beter doelsaldo in de onderlinge duels. De droomstart op het kampioenenbal dreigt zo meer dan waarschijnlijk te eindigen in een ware nachtmerrie.

Voor de achtste finales is blauw-zwart logischerwijs uitgeteld en zelfs voor de derde plaats in de groep rest er enkel nog een waterkans.

In Parijs beter doen dan Leipzig tegen City

Club moet dan op de slotspeeldag op bezoek bij Paris Saint-Germain beter doen dan Leipzig in eigen huis tegen Manchester City. Zonder Kevin De Bruyne won City met 2-1 van PSG, waardoor ze met twaalf punten groepswinnaar zijn. PSG is zeker van zijn tweede plaats en kwalificatie voor de achtste finales.

De top twee van elke groep stoot door naar de achtste finales, de nummers drie spelen begin volgend jaar een barrageronde tegen de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League. De winnaars daarvan mogen naar de achtste finales van de tweede Europese bekercompetitie.

Huidige stand:

1. Manchester City 12

2. PSG 8

3. RB Leipzig 4

4. Club Brugge 4

Meer over Club Brugge