Goede loting voor Belgian Cats: Emma Meesseman en co. gaan in Washington op zoek naar tweede opeenvolgende WK

 

 ©  BELGA

De loting in het Zwitserse Geneve voor de WK-kwalificatieronde bracht voor de Belgian Cats een schitterende loting. Emma Meesseman en haar ploegmaats werden ondergebracht in poule D en spelen hun groepswedstrijden in de Amerikaanse hoofdstad Washington tegen USA, Rusland en Puerto Rico.

De weg naar een tweede opeenvolgende WK ligt dus open voor het team van bondscoach Valéry Demory. De WK-kwalificatieronde wordt van 10 tot 13 februari in Washington betwist. Het WK gaat door in Australië en van 23 september tot 3 oktober.

Van de vier poules van vier is de top-3 gekwalificeerd voor het negentiende WK basketbal voor vrouwen. In de groep van het gastland Australië en olympisch kampioen Amerika, die rechtstreeks geplaatst zijn, gaan er maar twee ploegen door. De Belgian Cats zitten in poule D met naast Amerika ook nog Rusland (worldranking 12) en Puerto Rico (worldranking 17).

“Dit is een goede loting”

“Dit is een goede loting. We vermijden enerzijds een verre reis naar Osaka Japan en krijgen anderzijds en met alle respect met Puerto Rico een haalbare kaart in onze groep,” zei high performance manager Sven Van Camp. “Winnen tegen Puerto Rico zou moeten volstaan voor kwalificatie voor het WK in Australië. Spelen tegen toplanden als Amerika en Rusland is dan weer schitterend om als team beter te worden. Oké er is een jetlag, maar we kunnen waarschijnlijk wel een week op voorhand vertrekken. Het gegeven dat Emma Meesseman al jaren in de WNBA en bij Washington Mystics aan de slag is, is richting contacten ook een voordeel. Als je poule A bekijkt in Belgrado en poule C in Osaka dan kan je niet anders dan tevreden zijn met deze loting,” aldus nog Sven Van Camp.

Antonia Delaere: “Blij met Puerto Rico en dat het in Amerika is”

Antonia Delaere, al jaren één van de sterkhouders bij de Belgian Cats, was in de wolken met de loting van de WK-kwalificaties. “We zitten in een attractieve groep. Spelen tegen wereld- en olympisch kampioen Amerika is altijd een droom, Rusland is steeds een felle kamp en met Puerto Rico treffen we een haalbare kamp. We moeten dus enkel Puerto Rico achter ons houden. Willen we voor de tweede opeenvolgende keer naar een WK en voor de zesde keer op een rij naar een groot tornooi moeten we die challenge dan ook invullen. Verder is het voor mij persoonlijk wel mooi om eens in Amerika een officiële wedstrijd af te werken”, aldus Delaere.

De Antwerpse werkt momenteel een sterk seizoen af bij het Spaanse Zaragoza af en scoorde in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd vorige week tegen Duitsland nog 17 punten zonder misser voor de Belgian Cats.

De Cats waren nog maar één keer op een WK van de partij. In 2018 eindigden ze in het Spaanse Tenerife en na een geweldig parcours op de vierde plaats. De weg naar een tweede opeenvolgende WK ligt met deze loting dus volledig open. In Tenerife wonnen de Belgian Cats overigens met afgetekende cijfers van Puerto Rico. Ook op de Olympische Spelen in Tokio werd met 87-52 van Puerto Rico gewonnen.

Poule A (Belgrado/Servië):

Servië, Australië, Brazilië, Korea

Poule B (Belgrado/Servië):

Frankrijk, China, Nigeria, Mali

Poule C (Osaka/Japan):

Japan, Canada, Wit-Rusland, Bosnië

Poule D (Washington/Amerika):

Amerika, België, Rusland, Puero-Rico

Meer over Belgian Cats

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie