Emma Meesseman leidt Ekaterinburg met bijna triple-double naar zevende zege op een rij

 

 ©  BELGA

Emma Meesseman blijft on fire in de Russische PBL. Met bijna een triple-double leidde ze Ekaterinburg naar een zevende opeenvolgende overwinning. Hanne Mestdagh vierde haar debuut bij het Poolse Lublin met winst.

Patrick Ceulemans

Emma Meesseman scoorde 11 punten, plukte 9 rebounds en gaf 11 assists en leidde Ekaterinburg tegen Dynamo Novisibirsk naar een 57-109 overwinning. Hind Ben Abdelkader tekende in haar tweede wedstrijd voor Nika en na een lange revalidatie na een knieblessure voor 13 punten, 2 rebounds en 4 assists en zegevierde met 93-78 tegen Spartak Moskou. Kyara Linskens (6 punten, 4 rebounds) verloor met Orenburg met 77-81 van Krasnoyarsk. Bij de Siberische ploeg geen Julie Vanloo. Zij is besmet met het coronavirus.

In de Poolse EBLK debuteerde Hanne Mestdagh (1 assist) met Lublin met 75-72 winst tegen Polkowice. In de Zwitserse SLB won Lore Devos (13 punten, 4 rebounds) met Fribourg met 79-42 van Pully.

In de Spaanse Lega Femenina verloor Antonia Delaere (4 punten, 4 rebounds, 3 assists) met Zaragoza met 71-59 van Valencia. Serena-Lynn Geldof (2 rebound) won met Promete met 64-61 van Gran Canaria. In de LF Challenge won Heleen Nauwelaers (2 punten, 3 rebounds, 2 assists) met Granada met 69-44 van Real Canoe.

Meer over Belgian Cats

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie