‘Tiger King’ Joe Exotic onverwacht overgebracht naar ziekenhuis na kankerdiagnose

 

 ©  AFP

Joe Exotic zit niet langer in de gevangenis in Texas. Hij werd afgelopen week onverwacht overgebracht naar een medische instelling. Dat zou komen door een kankerdiagnose, maar Exotic zou ook behandeld worden voor enkele andere problemen.

Joe Exotic (58), de voormalige zoo-eigenaar die vooral bekend werd door de Netflixdocu Tiger king, is onverwacht overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verbleef tot nu toe in een gevangenis in Fort Worth in Texas. Dinsdagavond zou hij per vliegtuig overgebracht zijn naar een medische instelling in de staat North Carolina. Dat meldt zijn advocaat John Phillips. Exotic, die in het echt Joseph Allen Maldonado-Passage heet, zou normaal pas later deze maand overgebracht worden. De man had eerder deze maand de diagnose prostaatkanker gekregen, maar zou daarnaast ook nog behandeld worden voor “tal van andere problemen”.

Hij werd in 2019 veroordeeld voor zeventien verschillende gevallen van dierenmishandeling, het (laten) vermoorden van vijf tijgers en het beramen van een huurmoord op zijn grote rivale Carole Baskin. Even had hij de hoop zijn cel vroegtijdig te kunnen verlaten toen voormalig Amerikaans president Donald Trump verschillende gevangenen aan het einde van zijn ambtsperiode gratie zou verlenen. Helaas voor Joe viel de keuze uiteindelijk niet op hem.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Tiger king 2’ op Netflix: Ooit was het grappig, nu is het triestig *

(sgg)

Hoofdpunten

Meer over Netflix

Video

Keuze van de redactie