Amerikaanse school verwijdert deur van toilet: “We begrijpen het ongemak”

 

 ©  AUSTIN INDEPENDENT SCHOOL DISTRICT

De directrice van een middelbare school in het Amerikaanse Austin heeft besloten om alle toegangsdeuren naar de toiletten te laten verwijderen. Dat levert de nodige ophef op, maar de school blijft erbij dat de beslissing broodnodig is.

Bron: de telegraaf

Drugsgebruik en “andere belangrijke misdragingen” liepen de spuigaten uit, schrijft directrice Christina Steele Hantgin van het Travis Early College High School in Austin (Texas) in een brief aan ouders. Volgens de directrice zijn er talloze misdragingen op het toilet geweest, citeert CBS Austin. Zo’n 90 procent van de drugsgerelateerde vergrijpen vond plaats op de wc. “Onze toiletten waren onveilig”, schrijft ze. “En mijn eerste prioriteit is veiligheid.”

Na het verwijderen van de deuren tussen de gang en de toiletruimtes “is er geen incident meer voorgevallen”, schrijft Steele Hantgin.

Ongemakkelijk

Ouders van de school zijn echter in alle staten. De directrice geeft toe dat ze beter had moeten communiceren. “De beslissing om de deuren te verwijderen is niet lichtzinnig genomen. Ik begrijp dat er ongemak is over het verlies aan privacy en het gebrek aan communicatie van onze kant helpt niet.”

Volgens lokale journalisten van KXAN is de afgelopen tijd al veel geprobeerd. Zo sloot de school eerder de wc’s die niet konden worden gemonitord. Maar dat proces nam te veel tijd in beslag. De komende tijd worden meer maatregelen genomen om het drugsgebruik te beteugelen.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie