Vanbiesbroeck verrast met vijfde plaats op EK judo voor beloften

Fiona Vanbiesbroeck (-52 kg) heeft op het Europees kampioenschap judo voor beloften in de Hongaarse hoofdstad Boedapest aangenaam verrast met een vijfde plaats. Haar aanvallend judo bracht haar naar de kamp voor brons tegen de Italiaanse Martina Castagnola.

Bron: BELGA

Nadat ze twee weken geleden in het Kroatische Dubrovnik haar eerste medaille (goud) veroverde op Europacup-niveau trok de 21-jarige Fiona Vanbiesbroek de positieve lijn door op het Europees kampioenschap voor beloften in Boedapest. 

In haar eerste kamp van de dag tegen de Oekraïense Olha Kalnytska - die net als Vanbiesbroek nog geen IJF punten achter haar naam had - dwong de Antwerpse met ippon de beslissing af na twee minuten in de Golden score. In de kwartfinale verloor ze met een zelfde score van de Servische Nadezda Petrovic (IJF 43) maar in de kwartfinale won ze verrassend met waza-ari van de sterke Nederlandse Naomi van Krevel (IJF 39) en stootte zo door naar de kamp voor brons. Daarin ging ze onvervaard haar kans en toonde ze mooi aanvallend judo dat echter niet beloond werd. Na 1 minuut counterde Martina Castagnola (IJF 42) gevat en dat leverde een eerste waza-ari op. Een minuut voor tijd viel de Italiaanse een eerste keer aan en die voetveeg resulteerde in een tweede waza-ari; de overwinning en het brons. (belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen