Bootje met vluchtelingen gered voor kust van Zeebrugge: “Ze belden zelf hulpdiensten omdat ze al twee dagen op drift waren”

 

 ©  tlg

De hulpdiensten hebben bij een zoekactie op de Noordzee, voor de kust van Zeebrugge, een bootje met 24 transmigranten gered. De vluchtelingen hadden zelf de hulpdiensten gebeld, met de melding dat ze al twee dagen op drift waren en dus niet in Groot-Brittannië geraakten.

tlg,jvh

Verschillende boten werden ingezet in de zoektocht naar het bootje in nood. Dat dobberde naar verluidt in eerste instantie zo’n kilometer van het Zeebrugse windmolenpark, maar werd gelokaliseerd in het windmolenpark Northwester 2. Om de inzittenden te kunnen redden, moesten de windmolens daar worden stilgelegd.

Daarna konden de vluchtelingen gered worden. Negentien van hen werden met een patrouilleschip van het Belgische leger naar de marinebasis van Zeebrugge gebracht. Vijf personen waren onderkoeld, en werden met een reddingshelikopter naar de basis gebracht, waar een medische interventiepost werd ingericht. Eén heeft ernstige onderkoelingsverschijnselen. Zij werden vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Onder de opvarenden waren enkel volwassen personen, onder hen één bejaarde vrouw.

 

 ©  tlg

bekijk ook

Belgische reddingshelikopter vindt grote groep transmigranten voor Franse kust

Meer over Bootvluchtelingen

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie