Jens Dendoncker keert terug met nieuw seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’

 

 ©  Jens Dendoncker

Nadat hij vorig jaar bewust uit de schijnwerpers stapte en zich liet opnemen om zijn angsten tegen te gaan, zal Jens Dendoncker (31) binnenkort opnieuw op televisie te zien zijn. Op 8 november start VTM met een nieuw seizoen van Hoe zal ik het zeggen?, het programma met verborgen camera dat zijn doorbraak bij het grote publiek betekende.

Wout Desmytere

Hij oogstte al succes als comedian, maar met Hoe zal ik het zeggen? baande Jens Dendoncker zich pas écht een weg naar het hart van menig Vlaming. In het programma neemt hij de rol van boodschapper op zich. Uw voeten stinken of Ik zie je graag, Dendoncker en zijn team brachten verschillende boodschappen op originele en grappige wijze over. Aan zowel bekende als onbekende Vlamingen.

Het programma, dat de stempel van tv-maker Tim Van Aelst en zijn productiehuis Shelter draagt, was een succes en viel zelfs in het buitenland op. Zo werd het in 2018 bekroond met een Emmy Award in de categorie ‘Non-scripted Entertainment’. Een derde seizoen stond in de sterren geschreven, alleen stonden de makers voor enkele uitdagingen. Wie Jens Dendoncker op straat ziet lopen, is intussen immers automatisch op z’n hoede voor camera’s.

Daarenboven nam Dendoncker in december vorig jaar gas terug. Op Instagram liet hij toen aan zijn volgers weten dat hij zich had laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van zijn angsten af te raken. “Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn

In het nieuwe seizoen krijgt Jens Dendoncker er met Jeroen Verdick een sidekick bij. 

In het nieuwe seizoen krijgt Jens Dendoncker er met Jeroen Verdick een sidekick bij. ©  DPG Media

omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te werken.”

LEES OOK: Als de angst je verlamt: Jens Dendoncker lang niet de enige die zich laat opnemen in de psychiatrie

Sidekick

Het voorbije jaar focuste Dendoncker dus vooral op zichzelf en zocht hij de openbaarheid niet op. Pas begin september woonde hij samen met zijn vriendin Lauren Versnick opnieuw een publiek event bij, de launch party van de kledingcollectie van Olga Leyers. VTM laat weten dat hij “de draad stilaan weer oppikt, hetzij rustig aan”. Daarom neemt hij de presentatie van dit nieuwe seizoen niet helemaal alleen op zich. Jeroen Verdick, die je misschien al zag in Is er een dokter in de zaal of wiens stem je hoorde in Love island, wordt zijn sidekick.

Verdick, ook comedian, verzorgde regelmatig het voorprogramma van Dendonckers eigen voorstelling. De twee zijn ook al jaren goede vrienden. Verder blijft het format van het programma ongewijzigd.

Meer over VTM

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie