Man geeft 50.000 euro coronasteun uit aan een zeldzame Pokémonkaart

Themabeeld 

Themabeeld ©  AFP

Een man uit de Verenigde Staten heeft zijn coronasteun gebruikt voor een erg bijzondere aankoop. Het uitgeleende geld, dat bedoeld is om bedrijven in de pandemie overeind te houden en te steunen, gaf hij uit aan een Pokémonkaart van 57.789 dollar, zo’n 50.000 euro. Dat schrijft ‘The Washington Post’.

jvh

De zakenman ontving van de overheid een lening die bedoeld was om zijn bedrijf overeind te houden en zijn werknemers te kunnen betalen. Maar twee derde van dat steunpakket gaf hij uit aan een Pokémonkaart. De man hoopte vermoedelijk de kaart door te verkopen met winst. Het is niet bekend om welke kaart het gaat.

LEES OOK. Van inbrekers tot beleggers, iedereen zit achter dure Pokémonkaarten aan: “Misschien nog interessanter dan bitcoin” (+)

De man is nu aangeklaagd voor fraude. Binnenkort moet hij voor de rechtbank verschijnen om zich te verantwoorden. Hij riskeert een boete van 250.000 dollar (zo’n 215.000 euro) of een celstraf van twintig jaar. De aanklacht voor fraude die tegen de man werd ingediend, maakt deel uit van een federaal optreden tegen misbruik, oplichting en verspilling bij hulpprogramma’s – zoals de coronasteun – die bedrijven tijdens de pandemie helpen.

Volgens het ministerie van Justitie was de man niet de enige die een bijzondere aankoop heeft gedaan met de steun. Eén man werd ervan beschuldigd zijn geleende geld te hebben uitgegeven aan stripclubs. Een andere pleitte schuldig aan het gebruik van fondsen voor een Lamborghini van 318.000 dollar.

Meer over Verenigde Staten

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie