Judoka Fiona Vanbiesbroeck pakt goud tijdens Europacup in Dubrovnik

Vanbiesbroeck (l) 

Vanbiesbroeck (l) ©  Archiefbeeld

De 21-jarige Fiona Vanbiesbroeck heeft op de European Cup judo in het Kroatische Dubrovnik haar eerste Europacup-medaille veroverd. Het werd meteen goud.

Jens HeylenBron: BELGA

Matthias Casse gaf het eerder deze week al aan: de seniorengroep is aan het boomen. Het beleid van Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx en bondscoach Mark Van der Ham die zoveel mogelijk judoka’s kansen geven, werpt dus zijn vruchten af. De gouden medaille van Fiona Vanbiesbroeck is daar een mooie illustratie van.

Fiona Vanbiesbroeck won haar drie kampen in Dubrovnik alle drie met ippon. De eerste kamp tegen de Roemeense Cleonia Riciu duurde welgeteld 43 seconden; voldoende tijd om een waza-ari te scoren. De halve finale tegen Shuk Ki Tsui uit Hongkong kende een gelijkaardig scoreverloop en duurde 2:29. De finale tegen de sterke Britse Tatum Keen werd weliswaar in de verlengingen beslist, maar ook daarin kon Fiona Vanbiesbroeck een ippon scoren. 

Deze gouden medaille op een Europacup is alvast een opsteker voor Vanbiesbroeck richting het internationale trapje hoger, de European Open van Malaga die volgende week op haar programma staat.

(belga)

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie