Schietpartij tijdens American football-wedstrijd in Alabama: complete chaos op veld, verschillende gewonden

 

 ©  via REUTERS

Bij een schietpartij tijdens een American football-wedstrijd tussen twee scholen in de Amerikaanse staat Alabama zijn verschillende gewonden gevallen.

jvhBron: BELGA

De schietpartij gebeurde vrijdag kort voor 22 uur lokale tijd in Mobile, in het stadion Ladd-Peebles, aldus de politie. Volgens de lokale televisiezender WALA-TV leidde de schietpartij tot een chaotische scène, met toeschouwers die naar de uitgangen liepen en spelers die op het veld moesten liggen. “Verschillende gewonden zijn gemeld, en die slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht”, aldus de politie van Mobile. Zeker één slachtoffer liep een “levensbedreigende wonde” op.

Het hoofd van de politie in Mobile, Paul Prine, zei dat twee van de slachtoffers jongeren zijn. Ook zijn vijf tot zeven schoten afgevuurd. De politie vond minstens vier hulzen terug. Minstens twee verdachten vluchtten weg in een auto. De politie vraagt om hulp van getuigen om die verdachten te identificeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Verenigde Staten

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie