Mina Libeer pakt brons in de categorie tot 57 kg op Grand Slam judo Parijs

Mina Libeer (links, archiefbeeld) 

Mina Libeer (links, archiefbeeld) ©  BELGA

Mina Libeer (-57 kg) heeft op de Grand Slam judo van Parijs brons veroverd. Het was van 2015 geleden dat er nog een vrouwelijke Belgische judoka het podium van Parijs op mocht. Toen won Charline Van Snick zilver bij de -52 kg.

Bron: BELGA

De kamp voor brons tussen Mina Libeer (IJF 46) en de Franse laatstejaars juniore Faiza Mokdar (IJF 63) was een gevecht tussen ervaring en jong enthousiasme. Na 2:44 in de verlengingen gaf de ervaring van Mina Libeer de doorslag. Met een doorgedreven aanval kon de Oost-Vlaamse de winnende waza-ari forceren.

Ook de twee eerste kampen van onze landgenote werden in de golden score beslecht. Eerst scoorde Mina Libeer in de verlengingen de beslissende ippon tegen de Amerikaanse Mariah Holguin (IJF 51). In de volgende kamp tegen de Sloveense Kaja Kajzek (IJF 10) kreeg Mina Libeer na 5.33 in de Golden Score een derde strafpunt achter haar naam en dat betekent in het judo de uitsluiting.

In de herkansingen zette ze de scheve situatie heel snel recht want een verrassingsaanval tegen de Française Martha Fawaz leverde na 7 seconden een ippon op.

Ellen Salens (-48 kg) en Amber Ryheul (-52 kg) kwamen in Parijs niet verder dan een eerste kamp.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie