Zwemster Kimberly Buys zet volgende maand na BK kortebaan punt achter haar carrière

 

 ©  BELGA

Zwemster Kimberly Buys (32) komt volgende maand tijdens het BK kortebaan voor het laatst uit in competitie. Nadien zet ze een punt achter haar carrière. Dat meldt ze op Instagram. Buys had eerder al aangegeven dat ze haar afscheid aan het plannen was, nu is ook de datum bekend. Buys was gespecialiseerd in vlinderslag en nam in 2012 en 2016 deel aan de Olympische Spelen.

vvaBron: BELGA

“De laatste 16 jaar als een internationale zwemmer gingen zo snel voorbij en voor ik het besefte, keek ik naar het einde ervan”, schrijft ze op Instagram. Het BK kortebaan gaat door op 13 en 14 november in Leuven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buys hoopt vurig op aanwezigheid Ronald Gaastra tijdens haar afscheid. In overleg met de Vlaamse Zwemfederatie en de Belgische Zwembond heeft Kimberly Buys een afscheidsprogramma uitgewerkt over twee dagen. “Veel kennissen, vrienden en familieleden hadden al te kennen gegeven dat zij naar mijn afscheid zouden komen en dus vond ik dat dit afscheid meer moest zijn dan een laatste 50 m vlinderslag in minder dan 30 seconden”, verduidelijkte Kimberly Buys haar wens voor een uitgebreid afscheid. “Gelukkig hebben de Vlaamse Zwemfederatie en de Belgische Zwembond mijn gedachtengang gevolgd”.

 

 ©  NDM

Heikel punt blijft de aanwezigheid van topcoach Ronald Gaastra die begin september op eigen initiatief de Belgische zwemwereld achter zich liet. “Ik hoop echt dat Ronald er bij gaat zijn”, luidde de laatste zwemwens van Kimberly Buys. “16 jaar lang hebben wij lief en leed van mijn zwemcarrière gedeeld. Ronald heeft mij naar de top gebracht en mij naar heel mooie resultaten gecoacht. Het zou toch heel jammer zijn dat de man aan wie ik alles te danken heb, niet aanwezig zou zijn op mijn afscheid.”

Kimberly Buys bouwt ondertussen aan een nieuwe toekomst. “Momenteel combineer ik een job bij het biologisch labo van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen met een parttimefunctie van assistent-trainer bij BRABO. Uit beide functies haal ik heel veel voldoening. Ik ben er nog niet uit hoe mijn toekomstig leven er echt uit gaat zien. Daarnaast bouw ik uiteraard stap voor stap het leven van topsporter af. Dat betekent dat ik enkel nog de ochtendtrainingen mee maak, maar dan niet meer zo intensief als vroeger. Op het BK klein bad zwem ik dan ook korte nummers. Sport blijft wel in mijn leven. Zo nam ik onlangs nog deel aan de 10 Miles van Antwerpen. Dat was ook heel leuk.”

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie