Belgen zijn uitgeschakeld in Andalucia Masters

 

 ©  EPA

Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts zijn er niet in geslaagd de cut te halen op het Andalucia Masters golftoernooi (European Tour/3 miljoen euro) in het Spaanse Sotogrande.

vvaBron: BELGA

Pieters, die op dag een niet verder kwam dan een ronde van 76 slagen, deed het op dag twee wel beter. De Antwerpenaar liep een tweede ronde van 72 slagen en maakte met zijn totaalscore van 148 slagen twintig plaatsen winst. Met zijn 68e plaats telde hij echter een slag te veel om de finaleronden te spelen.

Colsaerts had voor zijn tweede ronde 74 slagen nodig en dit na drie birdies maar ook zes bogeys. Met een totaalscore van 148 en een 79e plaats telde hij twee slagen te veel om door te stoten in de eindfase.

Detry, die na een eerste ronde van 72 slagen op een gedeelde 22e plaats stond, kende een offday. De Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, stond na zes holes op zeven over par. Na twee birdies en twee bogeys kwam hij niet verder dan een ronde van 78 slagen waarmee hij naar de 89e plaats werd verwezen.

(belga)

Meer over Thomas Pieters

Meer nieuws

Keuze van de redactie