Adele lanceert langverwachte nieuwe single

 © YouTube

Adele is terug, met een nieuw album ‘30’, en een nieuwe single ‘Easy on me’, die donderdagnacht is gelanceerd. De Britse popdiva hulde zich vijf jaar in stilzwijgen. Nu treedt ze weer op het voorplan.

jvh

Adele scheidde in april 2019 van haar echtgenoot Simon Konecki. Het nieuwe album, waarvan de verschijningsdatum nog niet bekend is, is zeer persoonlijk, onder meer omdat ze in de liedjes een antwoord probeert te geven op de vele vragen die haar negenjarige zoon Angelo heeft over de pijnlijke breuk.

LEES OOK. Adele onthult album dat haar door moeilijke periode sleurde: “Het was als een vriend”

“Op den duur werd het album een mogelijkheid om hem zaken te verduidelijken, iets waarnaar hij kan luisteren als hij ouder is”, aldus de 33-jarige zangeres vorige week. Maar het is maar tot op zekere hoogte een scheidingsplaat. “Het was meer alsof ik van mezelf gescheiden was. Het werd me duidelijk dat ik het probleem was.”

25, de laatste plaat van Adele, verscheen in 2015. De zangeres, die nu in Los Angeles woont, heeft vijftien Grammy’s op haar schouw staan. In november siert ze zowel de Britse als de Amerikaanse cover van Vogue.

Meer over Adele

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie