Ronsenaar (72) lag al meer dan acht dagen dood in rijwoning waar ook zijn zus woont

De hulpdiensten troffen het lichaam van de man aan op de bovenverdieping van de rijwoning.

De hulpdiensten troffen het lichaam van de man aan op de bovenverdieping van de rijwoning.© fdv

Ronse -

In de Jan van Nassaustraat, in het centrum van Ronse, werd woensdagnamiddag een 72-jarige man levenloos aangetroffen in het huis waarin hij samen met zijn zus woonde. De man lag al meer dan acht dagen dood. “Van kwaad opzet is geen sprake. Het betreft een natuurlijk overlijden”, zo bevestigen de politiediensten.

Fernand De Vos

Toen de thuisverpleegkundige en de huisdokter gisteren de woning niet binnenraakten, werden de hulpdiensten verwittigd. Die deden de lugubere ontdekking toen ze ter plaatse kwamen. Op de bovenverdieping van de verwaarloosde woning troffen ze het levenloos lichaam aan van een man. In witte beschermingspakken trokken zij het huis binnen, waar een penetrante geur hing. De zeventiger woonde samen met zijn even oude zus. Hij deed de boodschappen. Zij was op de sukkel. Bij aankomst van de ziekenwagen werd ze onmiddellijk meegenomen en overgebracht naar het ziekenhuis.

Waar buren al een tijdje bang voor waren, blijkt nu werkelijkheid. Beide oudjes kwamen de jongste tijd niet vaak meer buiten.“Hoe kan zoiets en dat het zo laat wordt ontdekt?” vroegen omstanders zich af.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio