Voormalig MMA-vechter Justin Thornton (38) overlijdt zes weken na knock-out

 ©  Ⓒ INSTAGRAM

MMA-vechter Justin Thornton (38) is in de nacht van maandag op dinsdag overleden in het ziekenhuis. De Amerikaan werd nog maar zes weken geleden knock-out geslagen bij een wedstrijd van het zogenaamde Bare Knuckle Fight Championship (BKFC).

De Telegraaf

Dat is een gevecht zonder handschoenen en dus met blote vuisten en knokkels. Na 19 seconden werd debutant Thornton op 20 augustus in Mississippi bij het BKFC 20 tegen de grond geslagen door Dillon Cleckler. De Amerikaan viel met zijn gezicht vol op het canvas en raakte - bleek later - zwaargewond aan zijn ruggengraat.

*Let op: kan schokkende beelden bevatten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cleckler zit stuk na het horen van het nieuws. “Ik ben er helemaal kapot van, want ik ken Justin al jaren. Justin was heel zijn leven een vechter en verdient niets anders dan respect”, laat hij weten op Instagram.

Thornton had wekenlang last van verlammingsverschijnselen, maar zijn doodsoorzaak is vooralsnog niet bekendgemaakt. Volgens Cleckler zou hij zijn overleden aan een longontsteking.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen