Louis Croenen eindigt als vijfde in finale 100 meter vlinderslag in wereldbeker zwemmen

 

 ©  BELGA

Louis Croenen is vrijdag op de eerste manche van de wereldbeker zwemmen (klein bad) in de Duitse hoofdstad Berlijn op de vijfde plaats geëindigd in de finale van de 100 meter vlinderslag. De winst ging naar de Amerikaan Tom Shields.

Bron: BELGA

Croenen klokte in de finale een tijd van 51.89, en was zo 3.22 trager dan Shields (48.67). De 27-jarige Croenen zette eerder vrijdag in de vierde van vijf reeksen pas de derde tijd op de tabellen (51.91). Met de zevende chrono van de reeksen greep de Belg wel zijn ticket voor de finale (met acht). De Hongaar Szebasztian Szabo tekende voor de scherpste tijd van de heats (50.48). Hij werd in de finale derde. Afgelopen zomer kon Croenen op de Olympische Spelen in Tokio de reeksen van de 100 meter vlinderslag niet overleven.

De wereldbeker zwemmen bestaat dit jaar uit in totaal vier manches, waarvan de eerste dit weekend in Berlijn gezwommen wordt. Nadien volgen nog de manches in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (7-9 oktober), de Qatarese hoofdstad Doha (21-23 oktober) en het Russische Kazan (28-30 oktober).

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie