Zoekt Victor Campenaerts andere oorden op? Huidig team laat zijn renners weten dat ze bij andere ploegen mogen solliciteren

 

 ©  REUTERS

De renners van Qhubeka NextHash hebben te horen gekregen dat ze voor volgend seizoen een andere werkgever mogen zoeken, ook zij die in 2022 nog een contract hebben. Dat liet het team weten aan het Britse Cyclingnews.

Maarten Delvaux

Team Qhubeka NextHash is de ploeg van onze landgenoten Victor Campenaerts, Dimitri Claeys en Sander Armée en heeft onder andere ook Fabio Aru, Giacomo Nizzolo en Max Walscheid in de rangen. De Zuid-Afrikaanse formatie heeft al langer financiële problemen en bevestigt aan Cyclingnews dat het zijn renners heeft laten weten dat ze elders mogen solliciteren.

“Team Qhubeka NextHash zet zich volledig in om zijn toekomst veilig te stellen en blijft extreem hard werken om dit te doen, met zowel onze huidige als potentiële toekomstige partners”, aldus het team. “Zoals vereist door de UCI en de CPA, hebben we het team geïnformeerd over onze huidige positie waardoor ze nu in staat zijn om elders kansen te zoeken als ze die willen nastreven.”

“Dit weekend komen we in actie in Parijs-Roubaix, een van de grote, iconische wielerevenementen, en volgende week sluiten we ons programma in Italië af, inclusief de laatste race van dit seizoen, Il Lombardia. We zullen racen zoals we het hele jaar hebben gedaan , met strijd en trots, terwijl we de geest van Ubuntu eren - ik ben omdat we zijn.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Qhubeka ASSOS

Video

Keuze van de redactie