Novak Djokovic meldt zich af voor Indian Wells, naar verluidt “fysiek en mentaal gekraakt” na US Open

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

‘s Werelds nummer een Novak Djokovic geeft forfait voor het Masters 1.000-toernooi van Indian Wells (Californië), dat volgende week van start gaat.  Dat deelde de 34-jarige Serviër woensdag mee.

“Het spijt me dat ik mijn fans niet kan begroeten in de woestijn van Indian Wells, het is mijn favoriete plaats om naar toe te gaan. Volgend jaar ben ik er graag opnieuw bij”, postte Djokovic op Twitter.

Een reden voor zijn forfait geeft Djokovic niet. Naar verluidt heeft zijn nederlaag op het US Open hem “fysiek en mentaal gekraakt”. Djokovic kwam op 12 september na winst in het Australian Open, Roland-Garros en Wimbledon dicht bij een Grand Slam, maar moest in de finale in Flushing Meadows in drie sets de duimen leggen voor de Rus Daniil Medvedev.

Na de vier grandslamtoernooien is Indian Wells één van de belangrijkste en rijkst gedoteerde toernooien op de kalender. Djokovic won het al in 2008, 2011, 2014, 2015 en 2016. De organisatie kreeg ook al het forfait van Serena Williams, Ashleigh Barty en Naomi Osaka te verwerken.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Novak Djokovic

Video

Keuze van de redactie