Manou (5) is 500ste lid van HC Blackbirds

Manou met Cathérine Backaert en Steven Thiré van HC Blackbirds. 

Manou met Cathérine Backaert en Steven Thiré van HC Blackbirds. © kma 

Massenhoven -

HC Blackbirds uit Massenhoven verwelkomde vrijdag haar 500ste lid. Manou Goossens is vijf jaar en woont vlakbij in de Vogelzangstraat. Ze kreeg een grote mascotte, een hockeystick en een goodiebag.

Voorzitter Cathérine Backaert richtte in 2015 HC Blackbirds in Zandhoven op. Intussen heeft de bloeiende sportvereniging een stek gevonden op Sportcentrum Montens aan de Kerkstraat in Massenhoven. Voor de hockeyclub is een 500ste lid toch een historische kaap die bereikt is. Voorzitter Backaert en bestuurslid Steven Thiré overhandigden Manou een grote schapenknuffel die verwijst naar haar ploeg. Ze kreeg ook een stick. “En het gaat hard met de inschrijvingen, want intussen zitten we al aan 504 leden”, zegt Steven.

Volgens de mama van Manou wou de vijfjarige zelf graag hockey spelen en is het haar eerste sportieve hobby. “We komen hier geregeld voorbij gereden. Manou zegt dan altijd dat ze vindt dat hockey er leuk uitziet. Vandaar onze keuze. Het is dichtbij huis, wat het helemaal ideaal maakt. Haar kleine zus kan niet wachten om ook te mogen starten.”  

Manou is er helemaal klaar voor, met een drinkbus, stick en mascotte van HC Blackbirds. 

Manou is er helemaal klaar voor, met een drinkbus, stick en mascotte van HC Blackbirds. ©  kma

kma

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio