Florian Vermeersch over vele valpartijen bij beloften: “Het leek bij momenten wel een boksmatch waarin je slagen moet incasseren”

 

 ©  BELGA

We kregen de ene valpartij na de andere te zien op de eerste wegritten van het WK in eigen land. Bij de beloften deelden Fabio Vandenbossche, Stan Van Tricht, Lennert Van Eetvelt en Arnaud De Lie in de klappen en werd de wedstrijd in het begin zelfs even geneutraliseerd. “Alle respect voor de minder ervaren renners, maar je ziet wel dat sommigen het niet gewoon zijn om in een internationaal peloton te rijden”, getuigde Florian Vermeersch.

Jonas Withouck

Slechts twee van de zes Belgische renners bleven gespaard van valpartijen tijdens het WK voor beloften: Thibau Nys en Florian Vermeersch. “We zitten duidelijk met een peloton van ervaren renners en minder ervaren renners”, merkte Vermeersch op. “Ze proberen dan een manoeuvre uit te voeren en dan gebeuren er natuurlijk ongelukken. Soms week iemand in het midden van het peloton plots helemaal naar rechts uit zonder te kijken. In een profpeloton wordt er met iets meer respect rondgereden, hier leek het bij momenten wel een boksmatch waarin je slagen moet incasseren.”

LEES OOK.Pijnlijke beelden: belofte Lennert Van Eetvelt kermt het uit van de pijn na val tijdens WK

LEES OOK.Zelfs op een WK krijgen we vertraging op de Ring van Antwerpen: koers even stilgelegd door valpartijen, ook Belgen betrokken later

Met de overgebleven Belgen probeerden ze nog alles uit de kast te halen, maar dat was niet genoeg om met Thibau Nys nog een podiumplaats uit de brand te slepen. “Het was afgesproken dat we op de sprint van Thibau Nys of Arnaud De Lie gingen mikken als we op de plaatselijke rondes nog met een grote groep overbleven. Aangezien Arnaud uitviel was het dus voor Thibau, maar in de finale misten we eigenlijk minstens twee mannen om de Italiaan nog terug te kunnen halen.”

Arnaud De Lie moest opgeven na zijn val. 

Arnaud De Lie moest opgeven na zijn val. ©  BELGA

Ook Lennert Van Eetvelt ging lelijk tegen de vlakte. 

Ook Lennert Van Eetvelt ging lelijk tegen de vlakte. ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie