Eerbetoon aan Arenazwembad verplaatst naar 30 oktober

Veerle Dejonghe bij zwembad Arena 

Veerle Dejonghe bij zwembad Arena ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Deurne -

Het eerbetoon aan zwembad Arena, dat volgende week donderdag definitief de deuren sluit, is uitgesteld naar zaterdag 30 oktober. Het district Deurne zal het evenement ook ondersteunen door onder meer tafels, stoelen en tentjes te voorzien. De oproep naar herinneringen en anekdotes over het zwembad loopt wel gewoon door.

Jan Stassijns

Zwembad Arena is de gelijknamige wijk in Deurne sluit op 30 september finaal de deuren. Het weekend dat volgt opent namelijk het gloednieuwe sportcomplex Sportoase Groot Schijn op de Ruggeveldlaan, dat het aftandse Arenazwembad vervangt.

Maar heel veel Deurnenaars, maar ook verenigingen en scholen, hebben mooie herinneringen kleine buurtzwembad uit 1973. Daarom wilde actrice Veerle Dejonghe een eerbetoon en afscheidsmoment organiseren, gekoppeld aan een oproep om mooie verhalen en herinneringen te delen om ze nadien te bundelen in een boek.

Oorspronkelijk zou dat evenement plaatsvinden de dag voor de sluiting, op woensdag 29 september. Aangezien het evenement niet correct was aangevraagd bij de stad en het intussen te kort dag is om dat nog tijdig in orde te maken, is het evenement verplaatst.

Zwembad Arena 

Zwembad Arena ©  Walter Saenen - WAS

Afstel, maar geen uitstel dus. Op zaterdag 30 oktober van 15 tot 18u, de dag voor Halloween, wordt het Arenazwembad symbolisch ten grave gedragen. Maar het moet vooral een feest worden, een waardig afscheid voor een plek waar zoveel Deurnenaars mooie herinneringen aan hebben.

Ook het district Deurne wil daar aan bijdragen en zal het evenement ondersteunen door onder meer tafels, banken en tentjes te voorzien.

Intussen loopt de oproep van Dejonghe, naar anekdotes, herinneringen, tekeningen en foto’s van het oude zwembad op het Arenaplein wel verder. Al die zaken kunnen doorgestuurd worden naar afscheid.zwembadarenawijk@yahoo.com.

Wat met het zwembad na 30 september?

Meteen na de sluiting zal het sloopdossier worden opgestart. “Zo willen we de verloedering van het gesloten zwembad tegengaan en de kraakgevoeligheid beperken”, zegt Annick De Ridder, Antwerps schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Patrimonium. “Nadien zal men nog enkele weken in de weer zijn met de verhuis van de inboedel en het wegpompen van het water. De eigenlijke afbraak is voorzien tussen mei en oktober van volgend jaar.”

De effectieve afbraak van het zwembad is voorzien tussen mei en oktober van volgend jaar 

De effectieve afbraak van het zwembad is voorzien tussen mei en oktober van volgend jaar ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

afscheid.zwembadarenawijk@yahoo.com

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio