Opnieuw & Co toont zijn Loods 409

De loods kreeg een voorlopig, maar gezellige aankleding. 

De loods kreeg een voorlopig, maar gezellige aankleding. © RR

Mortsel, Edegem -

Meer dan 150 gasten kregen een rondleiding in Loods 409 die Opnieuw & Co heeft aangekocht van Agfa. Het Mortselse kringloopbedrijf gaat de loods tegen 2023 ombouwen tot een circulaire hub waar plaats is voor sociale tewerkstelling.

De lange geschiedenis van Loods 409 werd in een expo gegoten.

De lange geschiedenis van Loods 409 werd in een expo gegoten. © RR

Voor de eerste werken aanvangen, wou Opnieuw & Co zijn toekomstproject al eens tonen aan geïnteresseerden en buurtbewoners. De loods, op de grens van Mortsel en Edegem, heeft een oppervlakte van achtduizend vierkante meter. Over enkele jaren moet hier de grootste kringloopwinkel van Vlaanderen huizen. Naast de winkel zal er eveneens plaats zijn voor ateliers, waar creatieve mensen uit de circulaire sector kunnen werken en verkopen, een bakkerij en een café. Andere mogelijke diensten zijn het aanbieden van workshops en het organiseren van meetings of tentoonstellingen.

Meer dan 150 bezoekers kregen een rondleiding.

Meer dan 150 bezoekers kregen een rondleiding. © RR

Samen met Architecten Achtergael maakt Opnieuw & Co nu een dossier op zodat de omgevingsvergunning aangevraagd kan worden. Dit zou nog dit jaar moeten gebeuren. Ondertussen zijn er ingrepen nodig om de loods in stand te houden. Het volledige dak zal vernieuwd worden om de asbestplaten te verwijderen.

Op het nieuwe dak zal een grote zonnecentrale komen. Deze zonnecentrale wordt gerealiseerd door de coöperatieve ZuidtrAnt. (fisp)

Een nieuw dak wacht als eerste op de loods.

Een nieuw dak wacht als eerste op de loods. © RR

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio