De Corridor herdenkt poëziemarkt van 1971 met enkele bekende dichters

Arno Van Vlierberghe is één van de dichters die op de herdenking van de poëziemarkt aanwezig zal zijn. 

Arno Van Vlierberghe is één van de dichters die op de herdenking van de poëziemarkt aanwezig zal zijn. ©  Brecht Van Maele

Wetteren -

Op zondag 26 september van 11 tot 17 uur herdenkt De Corridor aan de Lindenlaan in Wetteren de poëziemarkt van Wetteren 1971.

Johan Van Bever

Drie jaar na het eerste grote poëzie-event van De Corridor kan iedereen ook nu weer de hele dag door snuisteren in de boekenstands en staat de bar voor open met hapjes en drankjes.

De dag opent om 11 uur met de officiële inhuldiging van een groot muurgedicht van Roland Jooris. gevolgd door een interview met hem. Vervolgens gaat Carl De Strycker van het PoëzieCentrum in gesprek met dichters Arno van Vlierberghe, Eliën Crombeen en Roland Jooris over de raakvlakken tussen poëzie en kunst, het mysterie van een werk en veel meer, naar aanleiding van de publicatie Dichters bij Raveel samengesteld door Carl De Strycker.

In de namiddag lezen Guido Lauwaert en Jo Gisekin voor uit eigen werk en presenteert Fulco Ottervanger de nieuwe bundel van de Noorse dichter Nils Chr. Moe-Repstad: Wunderkammer. Hij zorgt ook voor muziek. De toegang is gratis.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio