Lens bestraft supporters na incidenten in derby tegen Lille

 

 ©  REUTERS

Een week na de ongeregeldheden tijdens de Noord-Franse derby in de Ligue 1 tussen Lens en Lille heeft Lens straffen uitgesproken tegen de amokmakers. De sancties variëren van 9 tot 36 maanden stadionverbod, waarbij een maximum van 18 maanden met uitstel.

Jens HeylenBron: BELGA

In sommige gevallen gaan de stadionverboden gepaard met een officiële klacht bij de Franse autoriteiten voor gewelddadig gedrag. Lens wil op die manier tonen de fans niet te tolereren die zaterdag het eigen veld oprenden tegen Lille. De thuisploeg won de partij uiteindelijk met 1-0.

De gevolgen voor de club zijn niet mals. Lens moet 30.000 euro uittrekken voor herstellingen. Het opnieuw inrichten van de bezoekersparking zal 100.000 euro kosten. Daarbij komt nog twee miljoen euro aan gemiste inkomsten door de beslissing van de Franse profliga (LFP) om Lens de twee volgende thuiswedstrijden, afgelopen woensdag tegen Straatsburg (0-1) en op 1 oktober tegen Reims, achter gesloten deuren te laten afwerken.

Vorige zaterdag maakten tijdens de rust van Lens-Lille enkele tientallen supporters van Lens de oversteek over het veld om amok te gaan maken met de Lille-fans, die eerder enkele zitjes van de tribune in het Stade Bollaert hadden losgerukt. Bij de vechtpartijen raakten zes personen licht gewond. Twee personen werden gearresteerd.

(belga)

Meer over Lille OSC

Video

Keuze van de redactie