Liam Everts verbaast vriend en vijand bij debuut in WK motorcross: “Geweldige ervaring”

 

De Fransman Tom Vialle (KTM) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Sardinië in de MX2 op zijn naam geschreven. De regerende wereldkampioen was in beide reeksen de beste. Hij haalde het voor zijn landgenoot en WK-leider Maxime Renaux (Yamaha) en de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Jago Geerts (Yamaha) viel als vierde net naast het podium, na een achtste en tweede plaats in de reeksen. 

Liam Everts (KTM), zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts, debuteerde in het Sardijnse Riola Sardo in de MX2. Hij eindigde als dertiende na een zestiende en elfde plaats.

“Een geweldige ervaring”, aldus het crosstalent op Instagram. “Ik voelde me beter in de tweede reeks, maar we moesten ergens beginnen. Hier kunnen we op bouwen, naar volgend jaar toe. Dit seizoen wil ik eerst het EK goed afronden.”

“Het is een mooie dag. Veel meer konden we niet verwachten vandaag”, aldus Stefan Everts, die zijn zoon 15 punten zag scoren bij zijn debuut. De tienvoudige wereldkampioen scoorde er zelf… 0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De GP van Sardinië was de tiende op de WK-kalender. In de tussenstand leidt Renaux met 403 punten voor de Italiaan Mattia Guadagnini (KTM), zondag elfde, en tweede in het klassement met 332 punten. Geerts is derde met 325 punten.

Video

Keuze van de redactie