Hans Vanwijn wint Belgisch duel van Ismael Bako in Spanje

 

De Spaanse ACB, na de NBA de sterkste basketbalcompetitie van de wereld, ging afgelopen weekend met vier Belgian Lions van start. Hans Vanwijn won het “Belgisch” duel met Zaragoza van collega Lion Ismael Bako en Manresa.

Patrick Ceulemans

Naast Sam Van Rossom, die maar liefst aan zijn negende campagne bij de Spaanse topclub Valencia begint, debuteren ook Ismael Bako (Manresa), Hans Vanwijn (Zaragoza) en Vrenz Bleijenbergh (Real Betis Sevilla) in de Spaanse ACB Op de eerste speeldag won Hans Vanwijn (4 punten, 3 rebounds) met Zaragoza met 98-91 van het Manresa met Ismael Bako (10 punten, 5 rebounds, 2 assists). Sam Van Rossom (3 rebounds, 1 assist) verloor met Valencia met 67-72 van Baskonia. De 20-jarige en 2m08 grote Vrenz Bleijenbergh (3 rebounds, 1 assist) won met Real Betis Sevilla met 102-98 van Andorra.

Jana Raman wint SuperCopa in TenerifeDe Spaanse Lega Femenina ging afgelopen weekend met de SuperCopa in Tenerife officieus van start. Belgian Cat Jana Raman (2 punten, 1 rebound) won in de halve finale met Valencia met 58-68 van Clarinos Tenerife. In de finale won Raman met Valencia met 81-63 van Salamanca. De Spaanse Lega Femenina start komend weekend met naast Jana Raman ook met collega Cats als Antonia Delaere (Zaragoza), Hanne Mestdagh (Gran Canaria) en Serena Lynn Geldof (Promete). Heleen Nauwelaers (Granada) komt uit in de LF2.

Meer over Belgian Cats

Video

Keuze van de redactie