Maxine Heyns pakt brons op European Open Judo Sarajevo

 

 ©  BELGA

Judoka Maxine Heyns (-70 kg) heeft zondag op het  European Open van Sarajevo brons veroverd. Ellen Salens (-48 kg) en Karel Foubert (-90 kg) vielen met een vijfde plaats net naast het podium.

Bron: BELGA

Maxine Heyns won zondag haar eerste kamp van de dag tegen de Amerikaanse Katherine Bernier nadat ze een minuut voor tijd de winnende ippon kon scoren. In de kwartfinale verloor ze met dezelfde score van de Engelse Katie-Jemina Yeats-Brown en werd ze zo naar de herkansingen verwezen. Daarin kon ze opnieuw met ippon winnen van de Française Clemence Eme en ook de kamp voor brons won ze met ippon van de Nederlandse Silja Kok.

Nog op zondag verloor Karel Foubert, sparringpartnet van olympisch bronzenedaillewinnaar Matthias Casse, zijn kamp voor brons met een waza-ari in de extra tijd tegen de Serviër Darko Brasnjovic. Eerder had hij ook zijn halve finale met waza-ari verloren tegen de Hongaar Roland Goz.

Zaterdag moest Ellen Salens ook vrede nemen met een vijfde plaats nadat ze in de kamp voor brons in de verlengingen een ippon moest incasseren.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie