Gregory Wathelet en Jérôme Guéry in finale Rolex Grand Slam Aken

 

 ©  ISOPIX

De bronzenmedaillewinnaars per ploeg op de Olympische Spelen van Tokio, Gregory Wathelet en Jérôme Guery, hebben zich geplaatst voor de barrage van de Rolex Grand Slam van Aken.

Bron: BELGA

De barrage van de Rolex Grand Slam van Aken wordt gereden met twaalf combinaties bij wie de twee Belgische die ons land op de Spelen van Tokio brons bezorgden: Gregory Wathelet/Nevados S en Jérôme Guéry/Quel Homme de Hus. 

Zij krijgen daarin af te rekenen met onder meer de Zwitser Steve Guerdat, olympisch kampioen van Londen 2012 en winnaar van de vorige Grand Slam manche in het Canadese Calgary waardoor hij in aanmerking komt voor de superpremie van 1 miljoen euro, voorbehouden aan de amazone of ruiter die er in slaagt twee Grand Slams achter elkaar te winnen.

De drie andere combinaties die in Aken op de Rolex Grand Slam in actie kwamen, slaagden er niet in tijdens de basisrondse foutloos te blijven. Olivier Philippaerts/Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof liepen 8 strafpunten op, Niels Bruynseels/Ilusionata van ‘t Meulenhof 12 en Pieter Devos/Jade van de Bisschop 18.

Video

Keuze van de redactie