Brussels en Limburg United met hakken over de sloot in Beker van België basketbal

Waregem - Kangoeroes Mechelen 

Waregem - Kangoeroes Mechelen ©  VDB

Acht eersteklassers kwalificeerden zich zaterdagavond voor de 1/8ste finales van de Beker van België. Brussels kon maar net een rampscenario zoals Luik, dat vrijdag door derdeklassers Falco Gent werd gewipt, vermijden. De club uit de hoofdstad won nipt en met 92-95 van tweedeklasser Melsele.

Patrick Ceulemans

Ook Limburg United had het niet onder de markt tegen Neufchateau (derde klasse B). De ploeg uit Hasselt zegevierde met 67-73. Verliezend bekerfinalist van vorig seizoen, Kangoeroes Mechelen, kende weinig problemen in Waregem (tweede nationale). Het team van coach Kristof Michiels won met afgetekende 70-103 cijfers. Ook Antwerp Giants walste over tweedeklasser Kontich Wolves. Na 27-44 bonus halfweg drukten de Sinjoren in deze derby door naar een 59-100 overwinning. Leuven Bears veegde de vloer aan met Sijsels (65-96) en Okapi Aalst won met 60-85 van LDP Donza. Bergen zegevierde dan weer met 67-93 in Lommel. Spirou Charleroi kende dan weer geen problemen bij derdeklasser Gistel Oostende B: 55-82. Ook tweedeklassers Oostkamp en Kortrijk Spurs stoten door naar de 1/8ste finales. Oostkamp won met 73-66 van Ninane en Kortrijk Spurs met 79-49 van Royal IV B.

Oostende vandaag in Luik

De laatste drie wedstrijden van de 1/16de finales van de Belgische Cup worden vandaag nog afgewerkt. Uittredend bekerwinnaar Oostende reist naar derdeklasser Luik B. Tweedeklasser Limburg United B ontvangt reeksgenoot Gent Hawks en tweedeklasser Royal IV neemt het op tegen Vilvoorde (derde nationale A).

Video

Keuze van de redactie