European Tour - Detry zakt naar zesde plaats in Dutch Open golf, Pieters maakt achttien plaatsen winst

 

 ©  REUTERS

Thomas Detry heeft na een ronde in 70 slagen vier plaatsen moeten inleveren in de Dutch Open (European Tour/1 miljoen euro), die wordt betwist op de Bernardus golfbaan in het Nederlandse Cromvoirt. Hij staat nu op een zesde plek. Thomas Pieters is terug te vinden op de 21e stek.

Jens HeylenBron: BELGA

Detry, die na een tweede ronde van 66 slagen dag twee afsloot op een gedeelde tweede plaats, liet het op zijn eerste negen holes enigszins afweten. Zo moest de 28-jarige Brusselaar, na een birdie op de vierde hole, twee dubbele bogeys op zijn kaart schrijven en dit nadat hij op de zevende hole de bal in het water zag verdwijnen. Op de laatste acht holes putte, de nummer 27 op de European Tourranglijst, nog vijf birdies weg waarmee hij de opgelopen schade gedeeltelijk kon wegwerken. 

Thomas Pieters, die na een mindere tweede ronde van 71 slagen naar de 39e plaats werd verwezen, leverde op dag drie een scorekaart af van 68 slagen en dit na twee birdies, een eagle en een bogey. De Antwerpenaar maakte achttien plaats winst en staat met nog achttien holes te spelen op de 21e plaats. 

“Al bij al tevreden met mijn ronde,” verklaarde Pieters. “Op de eerste drie holes was het even moeilijk, maar tijdens het verder verloop van mijn ronde sloeg ik nog een eagle en drie birdies.” 

De Zweed Kristoffer Broberg zorgde voor de ronde van de dag. Zo putte hij tien birdies en een eagle weg waartussen hij een bogey op zijn kaart moest schrijven. Met een ronde van 61 slagen, elf onder par, verbeterde hij zijn eigen baanrecord dat hij tijdens de tweede ronde vestigde met 64 slagen. Met nog achttien holes te spelen telt Broberg acht slagen voorsprong op de Deen Marcus Helligkilde.

(belga)

Meer over Thomas Detry

Video

Keuze van de redactie