Emotionele Novak Djokovic kan huilbui niet tegenhouden in finale US Open

 

 ©  AFP

Novak Djokovic (34) stond in de finale van de US Open voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van zijn leven. De Serviër kon zijn 21ste Grand Slam pakken en zo de grootste tennisser aller tijden worden. Bovendien kon hij ook nog de eerste man worden sinds Rod Laver in 1969 die in één kalenderjaar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open zou winnen. Daniil Medvedev was echter te sterk en deed Djokovic in tranen uitbarsten in de derde set.

vva

Novak Djokovic kon zondagnacht eindelijk een einde maken aan de eeuwige discussie en de grootste tennisser aller tijden worden. Alleen stak een sterke Daniil Medvedev daar een stokje voor door met drie keer 6-4 te winnen.

De druk werd Djoko even te veel. Eerst sloeg hij een racket kapot en even later zat hij te huilen op zijn stoel. Djokovic besefte in de derde set dat hij zijn droom moest opbergen en barstte in tranen uit.

De Serviër moet zo nog even wachten om zijn rivalen Roger Federer en Rafael Nadal (beiden 20 grandslamtitels) voorbij te steken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Novak Djokovic

Video

Keuze van de redactie