Paralympiër Joachim Gérard raakt niet weg uit ziekenhuis in Tokio: “Wacht op toestemming om terug te keren”

Joachim Gérard kon zijn goede vorm niet verzilveren op de Paralympische Spelen. 

Joachim Gérard kon zijn goede vorm niet verzilveren op de Paralympische Spelen. ©  BELGA

Geen US Open voor rolstoelatleten voor onze Joachim Gérard (ITF-3). De 32-jarige ligt nog steeds in een ziekenhuis in Tokio, nadat hij onwel werd in het olympisch dorp. Hij werd ziek kort na zijn uitschakeling in de achtste finales van het paralympisch toernooi tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF-14).

Bron: BELGA

“Ik wil er met niemand meer over praten tot ik terug ben in België,” vertelde Gérard woensdag vanuit de Japanse hoofdstad. “Ik veronderstel dat je dit wel zult begrijpen. Ik lig momenteel nog in het ziekenhuis te wachten op toestemming om terug te keren.”

MEER LEZEN.Rolstoeltennisser Joachim Gérard met spoed naar ziekenhuis gevoerd op Paralympische Spelen: “Het gaat goed met hem”

Gerard, winnaar van de Australian Open en Wimbledon dit jaar, is uiteraard erg teleurgesteld dat hij niet kan deelnemen in Flushing Meadows, waar hij vorig jaar de halve finales bereikte. Gérard ging er toen uit na een nederlaag tegen de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1), met 4-6, 6-1 en 6-3. De Belgische nummer één hoopte zijn teleurstelling van de uitschakeling op het paralympisch toernooi te boven te komen door een ‘Little Slam’ te realiseren.”

Het is voor het eerst sinds Roland Garros in 2018 dat Joachim Gérard een Grand Slam zal missen. Hij werd op woensdag 1 september met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waarbij de eerste berichten het  over hartproblemen hadden. De Brabander zou oorspronkelijk rechtstreeks van Tokio naar New York reizen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Paralympische Spelen

Video

Keuze van de redactie