Een broodje of een pak friet, mosselen of sushi: waarmee krijg je meer calorieën binnen?

 

 ©  Bramski

Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt.

Michaël Sels
 

 © Bramski

Uitgevist

Deze kleine portie sushi bevat evenveel energie (kcal) als een volledige pot mosselen. Sushi heeft voor velen een gezond imago en mosselen krijgen al jaren vaak de zwartepiet doorgeschoven. Maar mosselen zijn behoorlijk caloriearm: in deze volledige pot zitten amper 230 kcal.

 

 ©  Bramski

Broodje ongezond

Een broodje gezond als lunch een goeie keuze? Het is maar hoe je het bekijkt. Het broodje en het pak frieten bevatten evenveel calorieën: 600 kcal.

 

 ©  Bramski

Koffie verkeerd

Van kopjes van 125 milliliter met een wolkje melk tot grote porties frappuccino latte met smaaksiroopjes en leuke versieringen. Ze zijn uitgegroeid tot ‘vloeibare maaltijden’: als je zo’n drankje onderweg binnenslurpt, heb je een extra ontbijt binnen … Zoals je ziet, zitten in drie sneetjes brood met een eitje, een appel en een kopje koffie met een wolkje melk evenveel calorieën als in deze karamelfrappuccino.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Meer over afvallen

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie