Intermarché - Wanty Gobert wipt over Lotto-Soudal in UCI-ranking: “Enorm blij”

Taco van der Hoorn.

Taco van der Hoorn. © BELGA

De dag nadat geen enkele van zijn 17 Belgische profs de WK-selectie haalde volgt een nieuwe opdoffer voor Lotto-Soudal. Ondanks de vierde plaats van Tim Wellens in de Benelux Tour zakt de ploeg van John Lelangue op de UCI-ranking naar plek 20 en ziet ze zowaar Intermarché - Wanty Gobert boven zich staan.

De ploeg van Hilaire Van Der Schueren plukt de vruchten van een uitstekende Vuelta: ritwinst, elfde plaats in de eindstand, vele dichte ereplaatsen en acht dagen de leiderstrui. Lotto-Soudal daarentegen kwam op drie weken Spanje niet verder dan zes bescheiden toptiennoteringen.

“Ik ben enorm blij met deze tussenstand”, jubelt Van Der Schueren, maar eigenlijk had onze voorsprong van 39 punten nog veel groter moeten zijn. Op de voorlaatste dag moest Louis Meintjes door een val opgeven in de Vuelta en dat kost ons 150 punten. We gaan er de komende weken alles aan doen om deze positie te handhaven, maar ons seizoen – dat eigenlijk een overgangsjaar was – is nu al geslaagd.”

Lotto-Soudal is nog niet de hekkensluiter van de WorldTour. Team DSM staat nog één plaats lager. Hoewel het geen WorldTour-ploeg is, staat Alpecin-Fenix knap zevende. Deceuninck – Quick-Step staat tweede. Ineos-Grenadiers is de leider. (bvc)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Ronde van Spanje / Vuelta

Video

Keuze van de redactie